Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - بیش از 50 پروژه محیط زیستی در پتروشیمی شیراز با صرف هزینه بالغ بر 600 میلیارد ریال طی سال‌های 1372 تا 1399 به‌منظور پیشگیری و حفظ محیط زیست اجرا شده است.
به گزارش شانا به نقل از شرکت پتروشیمی شیراز، این شرکت پتروشیمی به‌عنوان نخستین پتروشیمی کشور با قدمت بیش از 60 سال در زمینه تولید محصولات شیمیایی و پتروشیمیایی فعالیت داشته و به موازات فعالیت‌های جاری خود نسبت به رعایت موازین زیست محیطی اقدام کرده و در این زمینه به اصل پیشگیری از آلودگی و حفظ محیط زیست جامه عمل پوشانده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


در این زمینه می‌توان به اجرای بیش از 50 پروژه زیست محیطی با صرف هزینه بیش از 600 میلیارد ریال در سال‌های 1372 تا 1399 اشاره کرد که در این گزارش به نتایج حاصل از اجرای این پروژه‌ها اشاره شده است:
بخش آب و پساب: در این زمینه تعداد قابل ملاحظه‌ای از پروژه‌ها با هدف کاهش تولید پساب، بازیافت پساب و در نهایت کاهش مصرف آب خام مصرفی به اجرا درآمده که نتیجه آن کاهش بیش از 15 درصدی حجمی از مصرف سالانه آب بوده که معادل بیش از یک میلیون و 800 هزار مترمکعب در سال است و تأیید سازمان آب منطقه‌ای فارس گواهی بر این مدعاست.
بخش هوا: در این خصوص شرکت پتروشیمی شیراز تاکنون اقدام‌های مهمی انجام داده که یکی از این موارد که در سطح صنایع کشور اهمیت ویژه‌ای دارد و در رسانه استانی و ملی به نتایج آن اشاره شد طرح مکانیسم توسعه پاک (CDM) است. شرکت پتروشیمی شیراز افتخار دارد که در شرایط تحریم‌های بین‌المللی که امکان سرمایه‌گذاری مالی را از شرکای خارجی سلب کرده بود، فقط به‌دلیل التزام به مسئولیت اجتماعی خود در منطقه و جهان و با توجه به تعهدات خودخواسته زیست محیطی به ذی نفعان جامعه، کل هزینه‌های سرمایه‌گذاری ارزی و ریالی پروژه CDM را برعهده گرفت.
طرح سازوکار توسعه پاک (CDM) باهدف کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای به میزان 425 هزار تن معادل CO2 در سال، با صرف هزینه 320 میلیارد ریال 16 اسفندماه سال 95 با حضور ریاست وقت سازمان محیط زیست کشور به‌طور رسمی افتتاح شد. از نتایج انجام این طرح می‌توان به تحقق 37 درصدی تعهدات صنایع پتروشیمی کل کشور در جهت کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای تا سال 2030 میلادی (بر مبنای تعهدات کشور جمهوری اسلامی ایران در اجلاس سالانه COP2015 پاریس)، ثبت بین‌المللی طرح سازوکار توسعه پاک (CDM) در دبیرخانه پروتکل کیوتو، دریافت گواهینامه سازوکار توسعه پاک در سال 1396 به‌منظور کاهش انتشار گازهای گلخانه‌ای مطابق تعهدهای ایران به‌عنوان نخستین پتروشیمی در کشور، دریافت تندیس زرین در سطح وزارت نفت در حوزه محیط زیست و مسئولیت‌های اجتماعی در سال 1399، دریافت گواهینامه کاهش انتشار گاز گلخانه‌ای بیش از 780 هزار تن از سازمان ملل متحد برای نخستین دوره 18 ماهه پایش (1396-1397)، تجهیز خروجی برج‌های دانه‌بندی واحدهای محصولات اوره و نیترات آمونیم منطقه 2 به سیستم پایش دائم آلاینده‌های زیست محیطی، تجهیز خروجی برج واحد اسید نیتریک و سه برج HRSG به سیستم پایش دائم آلاینده‌های زیست محیطی اشاره کرد.
بخش خاک و ضایعات: در این باره شرکت پتروشیمی شیراز بر اساس قانون مدیریت پسماندها و کنوانسیون بین‌المللی بازل نسبت به مدیریت ضایعات و پسماندهای تولیدی خود همت گمارده که این موارد نتایج مهمی را در سطح منطقه برای جلوگیری از آلودگی خاک به همراه داشته است. از جمله این موارد می‌توان به مطالعات پرشمار در زمینه مکان‌یابی برای دفن اصولی پسماندهای فرآیندی و ویژه اشاره کرد که این شرکت در این زمینه نخستین صنعتی بوده که چنین اقدام‌هایی را انجام داده است، همچنین این شرکت در حال بررسی اجرای پروژه به‌منظور مصرف پسماندهای مذکور به‌عنوان مصالح ساختمانی سازگار با محیط زیست است.
از سرویس خارج کردن واحدهای قدیمی و فرسوده: از جمله نکات قابل تأمل در این مورد می‌توان به برچیدن واحدهای فرسوده و احداث واحدهای با فناوری روز دنیا و با ظرفیتی بیش از 20 برابر واحدهای قدیمی اشاره کرد.
احداث فضای سبز: در این خصوص شرکت پتروشیمی شیراز با احداث بیش از 155 هکتار فضای سبز که معادل 30 درصد اراضی تحت تملک است، بیش از 10 برابر حد مشخص‌شده برای صنایع را به اجرا گذاشته که این مورد تعهد شرکت به‌منظور جلوگیری از آلودگی اثبات می‌کند.
سایر موارد: شرکت پتروشیمی شیراز پس از ارزیابی از سوی ارگان‌های نظارتی و نیز ارزیابی ممیزان داخلی و خارجی به کسب گواهی‌های متعدد نائل آمده است؛ لوح صنعت پاک (سازمان حفاظت محیط زیست کشور)، لوح صنعت سبز (سازمان حفاظت محیط زیست کشور)، لوح صنعت برگزیده سبز (سازمان حفاظت محیط زیست کشور)، گواهینامه تعهد سبز (دفتر امور محیط زیست وزارت صنعت معدن و تجارت) و ...

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شرکت پتروشیمی شیراز محیط زیست کشور کاهش انتشار زیست محیطی توسعه پاک گلخانه ای

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۳۲۴۴۸۹۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی

مدیرکل محیط زیست استان مرکزی از آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی خبر داد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از اراک، یوسف یوسفی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران با اشاره به اقدامات محیط زیست استان در راستای جمع‌آوری پسماند و نخاله‌های ساختمانی، اظهار داشت: سازمان حفاظت محیط زیست، به عنوان متولی حفاظت از طبیعت، اجرای طرح ملی "مسیر سبز - ایران پاک " را با هدف اجرای طرح‌های پاکسازی طبیعت، به ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی شهری، روستایی و تفرج‌گاه‌ها راه‌اندازی و اجرای آن را به تمام استانداران 31 استان کشور ابلاغ کرده است.

وی ابلاغ طرح پاکسازی طبیعت را راهکاری برای کاهش پخش و پراکنش انواع پسماندها از جمله پلاستیک، کاغذ، ضایعات و نخاله‌های ساختمانی و تخلیه غیرمجاز پسماندهای صنعتی و ویژه در حاشیه محورهای مواصلاتی، مناطق ساحلی، دریایی و سایر زیستگاه‌های طبیعی کشور برشمرد و گفت: اجرای طرح پاکسازی طبیعت علاوه بر کاهش آلودگی‌های بهداشتی و تخریب محیط زیست، سبب می‌شود گستره وسیعی از طبیعت از وجود زباله در امان بماند.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان مرکزی تصریح کرد: در راستای اجرای طرح ملی مسیر سبز ایران پاک با مشارکت دستگاه‌های متولی و گروه‌های خودجوش استان مرکزی،  در بازه زمانی یک ماهه مقدار 480 هکتار از اراضی استان و به مقدار حدود 90 تن پسماند و نخاله ساختمانی جمع آوری و به محل دفن بهداشتی و مجاز منتقل شده است.

یوسفی خاطرنشان کرد: براساس ماده هفت قانون مدیریت پسماندها، مدیریت اجرایی تمامی پسماندها غیر از صنعتی و ویژه در شهرها، روستاها و حریم آنها به عهده شهرداری‌ها و دهیاری‌ها، و در خارج از حوزه دهیاری‌ها و شهرداری‌ها بر عهده بخشداری‌ها قرار دارد و باید نسبت به به این امر توجه داشته باشند.

انتهای پیام/711/

دیگر خبرها

  • تعارضات محیط زیستی ۲ معدن بزرگ زنجان رفع شد
  • بازدید رایگان از موزه تاریخ طبیعی محیط زیست گیلان در روز ملی موزه‌ها
  • آغاز اجرای طرح پاکسازی طبیعت در استان مرکزی
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • نیمی از رشد اقتصادی کشور مربوط به نفت و گاز است
  • دستگیری ۸ نفر از متخلفان محیط زیستی در اقلید
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • رشد ۱۰۴ درصدی تولیدات پتروشیمی شیراز
  • افزایش ۱۰۴درصدی تولید پتروشیمی شیراز در ۱۴۰۲