Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری آریا - مجتمع پتروشیمی شیراز در بیش از نیم قرن فعالیت، از هیچ تلاشی برای بهبود شرایط عملکردی با هدف صیانت از محیط زیست دریغ نکرده و دستاوردهای پرشمار و منحصربه‌فردی در این زمینه به دست آورده است.
به گزارش شانا به نقل از شرکت پتروشیمی شیراز، سرآمد این فعالیت‌ها، پیشگامی شرکت پتروشیمی شیراز در اجرای داوطلبانه طرح سازوکار توسعه پاک (CDM) و ثبت بین‌المللی آن در دبیرخانه پروتکل کیوتو است که منتج به دریافت گواهی کاهش کربن از سازمان ملل متحد (در حدود 780 هزار گواهی کاهش کربن برای نخستین دوره 18 ماهه پایش (1398-1396) به‌منظور کاهش گازهای گلخانه‌ای به‌عنوان نخستین پتروشیمی در کشور شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


بازتاب این دستاورد و دیگر فعالیت‌های زیست‌محیطی مجتمع در سال‌های اخیر منجر به کسب لوح سپاس و تندیس طلایی در حوزه محیط زیست در پنجمین همایش مسئولیت‌های اجتماعی صنعت نفت در سال 1399 به شرکت پتروشیمی شیراز (در میان 97 شرکت فعال حوزه نفت و گاز و پتروشیمی) شد.
دریافت استاندارد بین‌المللی سیستم مدیریت زیست محیطی ایزو 14001 و ارتقای آن به آخرین ویرایش (2015) از دیگر فعالیت‌های داوطلبانه شرکت پتروشیمی شیراز است که سبب ارتقای عملکرد زیست محیطی این شرکت شده است، همچنین به‌منظور اجرای تعهدهای قانونی خروجی برج‌های دانه‌بندی واحدهای محصولات اوره و نیترات آمونیوم منطقه 2 و خروجی برج واحد اسیدنیتریک به سیستم پایش دائم آلاینده‌های زیست‌محیطی مجهز شده است تا به بهترین نحو مقدار گازهای خروجی پایش و مدیریت شوند.
به‌منظور افزایش رضایتمندی جوامع اطراف و کاهش آلودگی، مجتمع اقدام به احداث و نگهداری بیش از 155 هکتار فضای سبز در اراضی تحت تملک خود کرده است که این مقدار بیش از 10 برابر استانداردها و الزام‌های قانونی است که بیانگر رویکرد زیست محیطی شرکت است. افزون بر این، با توجه به شرایط اقلیمی منطقه، به‌منظور افزایش بازدهی و کاهش هدررفت آب، شبکه مستقل آبیاری برای مشروب کردن فضای سبز داخل و خارج مجتمع ایجاد شده است.
با توجه به اقلیم گرم و خشک منطقه، افزایش بهره‌وری آبی همواره از دغدغه‌های شرکت پتروشیمی شیراز بوده است. در این زمینه، شرکت با احداث حوضچه‌های تبخیری با حجم 3.399.100 متر مکعب و قطع کامل ارسال پساب به محیط بیرونی کمک شایانی به حفظ منابع آبی منطقه کرده است.
افزون‌بر این، با تکیه به دانش کارکنان خود تا حد ممکن بهره‌وری از آب مصرفی در سیستم افزایش داده شده و با استفاده از پروژه‌هایی مانند تصفیه پساب حاصل از دورریز واحد به میزان 60 مترمکعب در روز اقدام به کاهش پساب تولید و در نتیجه آب برداشتی از ذخایر منطقه کرده است. به‌منظور مدیریت آب و پساب تولیدی، بیش از 12 واحد از واحدهای قدیمی از سرویس خارج شد که این موضوع به کاهش بیش از 1000 مترمکعب پساب در روز منجر شده است. در این زمینه، واحدهای گاز، آمونیاک، اوره، اسید نیتریک، نیترات آمونیوم، NPK، سودا اش (کربنات سدیم سبک و سنگین و جوش شیرین) منطقه یک و کلرآلکالی و پرکلرین در منطقه 3 از سرویس خارج شدند.
در زمینه مدیریت پسماند نیز اعمال مدیریت بر ضایعات فرآیندی و غیرفرآیندی حاصله و تحت کنترل قرار دادن و با کاربرد مجدد این ضایعات همواره در دستور کار شرکت پتروشیمی شیراز بوده است. به این منظور یک مورد لندفیل برای تخلیه پسماندها و جلوگیری از تخلیه پسماند به محیط زیست در اراضی شرکت پتروشیمی شیراز با هدف دفع اصولی پسماندهای صنعتی احداث شده است. همچنین با راه‌اندازی و بهبود سیستم اتوماسیون اداری، مصرف کاغذ در سطح شرکت و به تبع آن ضایعات بخش اداری به‌شدت کاهش یافته است.

منبع: خبرگزاری آریا

کلیدواژه: شرکت پتروشیمی شیراز زیست محیطی محیط زیست

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.aryanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری آریا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۳۰۴۴۷۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان

رئیس اداره حفاظت محیط‌ زیست شهرستان فریمان از کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع کلیلاق این شهرستان خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان‌رضوی و به نقل از روابط‌عمومی محیط زیست استان، جواد ستوده اظهار کرد: محیط‌بانان شهرستان فریمان، حین گشت و پایش منطقه تحت مدیریت سازمان، لاشه یک قلاده پلنگ در ارتفاعات منطقه شکار ممنوع کلیلاق شهرستان فریمان را پیدا کردند.

وی افزود: در بررسی‌های مقدماتی محیط‌بانان، نشانه‌ای از تیراندازی روی لاشه پلنگ دیده نشده است.

رئیس اداره حفاظت محیط‌زیست فریمان گفت: علت مرگ پلنگ هنوز مشخص نیست و برای بیان دقیق علت مرگ و کالبدشکافی، لاشه به اداره حفاظت محیط زیست منتقل و ضمن نمونه‌برداری با همکاری دامپزشکی علت مرگ مشخص و اطلاع‌رسانی خواهد شد.

به گزارش ایمنا، منطقه شکار ممنوع کلیلاق به وسعت ۴۱ هزار و ۷۳ هکتار در حوزه سه شهرستان فریمان، زاوه و تربت‌جام قرار دارد.

حضور گونه‌های ارزشمندی همچون قوچ و میش، کل و بز، پلنگ و نیز تراکم پوشش گیاهی از درختان کهنسال اورس، گواهی بر پتانسیل‌های غنی در منطقه است که محلی برای زیست، ذخایر ارزشمند ژنتیکی و تنوع مطلوب زیستی به‌شمار می‌رود، این منطقه در فاصله ۲۵ کیلومتری شهرستان فریمان در استان خراسان‌ رضوی واقع شده است.

کد خبر 750035

دیگر خبرها

  • نشان خورشید تابان از سوی امپراطور ژاپن به معصومه ابتکار اعطا شد + عکس ها
  • علت آلودگی هوا و محیط‌زیست قم چیست؟
  • پیدا شدن لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • جزئیات کشف لاشه پلنگ در منطقه شکار ممنوع فریمان
  • عوارض آزادراه تهران-شمال در اختیار محیط زیست
  • گام بلند پتروشیمی پردیس در تامین امنیت غذایی جهان و حفظ محیط زیست
  • بازدید جمعی از مسئولان قضایی استان قم از منطقه حفاظت شده پلنگ دره
  • همکاری با آفریقای مرکزی در تمامی زمینه های محیط زیستی
  • حل مساله گردوغبار نیازمند هم‌افزایی دستگاه‌ها است
  • آسمان‌خراش‌ها؛ قاتل یا ناجی شهرها؟